tiistai 18. elokuuta 2009

dvd esittely / arvostelu, Jay Z, fade to black dvd

Blogin toisessa dvd-esittelyssä perehdytään pikaisesti Fade to black-leffaan, joka pyörii rap artisti Jay Z:n Madison Square Gardenin "jäähyväis"-konsertin ympärillä. Jäähyväiskonserttina mainostetun shown jälkeen äijä on kuitenkin julkaissut pari levyä ja tehnyt monta featurointia.

Jay Z on Brooklynläinen rappari, joka ilmoitti päättävänsä uransa kahdeksannen studioalbumisa"The Black Album"jälkeen. Fade to Black dvd kuvaa tapahtumia Black Albumin teon vaiheista ja Madison Squaren konsertista. Itse konsertti on taltioitu leffaan kokonaisuudessaan, mutta mielenkiintoisinta leffassa on tapahtumat"kulissien takana".

Itse konsertti alkaa Black albumin biiseisseillä näyttävän videoscreenien ja pyrotekniikan tukemana, mutta onneksi jo pian koko konsertin helmi eli"Illadelphonics"-orkesteri ampaisee lauteille. Bändin rumpujen takana istuu ?estlove ja homma toimii. Jay Z vetää orkesterin kanssa pehmeämpään, mutta silti niin funkkiin muotoon sovitetun "H to the izzo"-biisin, joka nostattaa kylmät väreet pintaan vanhalle Jay Z diggarille. Konsertti lähtee rullamaan ja artisti esittää levyjensä parhaita biisejä. Parhaina mieleen jää: dead presidents, big pimpin' ja H to the izzo".

Kullissien takana vieraillaan tasaisin väliaijoin ja se lisää mielenkiintoa leffaan huomattavasti. Aluksi studiossa työskentelee mm. Pharrel ja Kanye, mutta vähän myöhemmin puikkoihin pääse itse äijä: Timbaland. Jay Z lentää Timban studioon ja pyytää saada kuulla biittejä. Timbaland istuu koneittensa takana soitaa biittejä ja juo samalla mansikkamaitoa ja syö banaaneja, pakko arvostaa. Timbaland soittaa kasan biittejä, joista Jay Z lopulta valitsee yhden. Biisi on Black Albumilla kivenkova kappale: "Dirt off your shoulder". Yksi biiseistä jota Jay Z ei hyväksy löytyy Ludacrisin Chicken&Beer levyltä the Potion biisistä. Studiomeiningistä löytyi pätkä netistä, joten tsek it yourself.


http://www.youtube.com/watch?v=5OdS2Pyj6fQ

Lisäksi konsertissa ja leffassa on liuta vierailijoita ja musiikkimailman kovimpia starboja. Konsertti on kova ja leffa antaa muutenki hyvän kuvan Jayn ammattitaidosta. Jos et ole tutustunut Jay Z:n vielä on "Fade to black"-dvd oikea tapa aloittaa. Jos olet mielestäsi fani etkä ole vielä leffaa nähnyt on sinun syytä hankkia se heti. Leffa on alusta loppuun tykki ja muistuttaa siitä, että Jay Z on helposti yksi maailman parhaista rap artisteista.

-Mjr-one-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti